Je bekijkt nu WAT IS GLYCOLZUUR?

WAT IS GLYCOLZUUR?

Glycolzuur, je hoort het me vaak zeggen! Ik ben er dan ook enorme fan van. Glycolzuur is namelijk het stabielste AHA-zuur (alfahydroxyzuur) oftewel een wateroplosbaar zuur. Het wordt gewonnen uit suikerbiet of wordt synthetisch nagemaakt door allerlei ingewikkelde chemische bewerkingen. Glycolzuur heeft kleinere moleculen dan vele andere fruitzuren, waardoor het beter wordt opgenomen in de huid en ook veel dieper doordringt. Ideaal toch?

Eerder een vriend dan een vijand

In de cosmetica wordt glycolzuur onder andere gebruikt voor peelings. Daarmee worden rimpeltjes en andere onvolmaaktheden weggewerkt. Glycolzuur verwijdert de dode huidcellen en exfolieert de huid dus. Het lost de ‘lijmachtige’ substanties op die de dode huidcellen vasthouden. Zodra je 30 bent, wordt het voor je huid moeilijker om zelf van die dode huidcellen af te raken. Die blijven zich dan opstapelen, waardoor je een doffe huid krijgt. Niet bepaald de look waar we voor gaan, right?

Last van zwarte puntjes? Glycolzuur!

Doordat de dode huidcellen verwijderd worden, krijgt glycolzuur ook de kans om op je zwarte puntjes te werken. Het werkt mooi op een droge huid omdat het zich bindt aan water. Als de concentratie hoog genoeg is, zoals bij een behandeling in een instituut of schoonheidssalon, zal het zuur ook helpen om je collageen te boosten, je poriën te verfijnen en je pigmentvlekjes te verlichten. Heb je een gemengde of vette huid met onzuiverheden? Dan ben je meer gebaat bij salicylzuur. Binnenkort meer daarover.

Glycolzuur en je geliefde zonnestralen

Wanneer je peelings met glycolzuur doet, is het belangrijk om een UV-block te gebruiken. De peelings verwijderen de bovenste laag van dode huidcellen, waardoor je huid gevoeliger is voor de zon. Peelings worden daarom (door professionals!) ook enkel in de herfst- en/of winterperiode gedaan.

Hoe ga je nu aan de slag? 

Ready for a glowy skin? Start dan met een peeling-kuur. Je kickstart zijn 4 behandelingen, telkens om de 2 weken. Daarna onderhoud je de mooie effecten thuis zelf: 1 keer per week doe je een thuispeeling met (een lagere dosis) glycol. Werk je echt op pigmentatie? Dan is een exfoliërende melk die je met een watje na je reiniging aanbrengt ook een must. Zoals ik al zei: doe ik geen chemische peelings in de zomer, dus start op tijd met je kuur! Of je nu een vette of droge huid hebt, we passen de peelings steeds aan je huidbehoefte aan. Maak gerust even een afspraakje voor een intake en dan kijken we samen wat voor mooie dingen we kunnen doen voor je huid. Heb je vragen? Die mag je me altijd mailen.

Keep shining!

 

 

 

Templates-16.png
Templates-16.png