Je bekijkt nu Help, ik heb donkere vlekjes na puistjes!

Help, ik heb donkere vlekjes na puistjes!

Puistjes, wat houden ze toch van wraak! 

Heb je eindelijk dat vervelende puistje weggekregen, blijft er een rood/bruin vlekje achter! 

Post-inflammatoire hyperpigmentatie klinkt erger dan het eigenlijk is. Het vlekje gaat op termijn vanzelf weg. Maar zoveel geduld? Dat hebben we niet! 

Laten we eerst even kijken waar die verkleuring vandaan komt. Dagelijks wordt je huid meermaals aangevallen en dat kan voor ontstekingen zorgen. Om die ontstekingen te lijf te gaan, maakt je lichaam extra witte bloedcellen aan die in je bloedbaan terechtkomen. Er wordt meer bloed gestuurd naar de beschadigde, ontstoken zone, waardoor die rood wordt. 

Die extra witte bloedcellen komen niet alleen: ze brengen melanocyten mee. Melano-wat?! Melanocyten zijn de cellen die melanine aanmaken. Melanine is de reden dat je huid een kleurtje krijgt. Haar taak is om je huid te beschermen tegen uv-straling. Ja, je bruine huid in de zomer? Die is het bewijs dat je huid zichzelf heeft moeten beschermen tegen veel uv-aanvallen. Melanine is ook een antioxidant die bescherming biedt tegen vrije radicalen van de zon. Bij een ontsteking schakelt je lichaam dan ook graag melanine in om mee te helpen beschermen.

Nu we weten dat witte bloedcellen en melanine de oorzaken zijn van de donkere vlekjes die we overhouden na puistjes, hoe geraken we er dan vanaf? 

Het antwoord? We moeten de celvernieuwing stimuleren. Pigment gaat altijd naar de bovenste huidlaag. Dus, hoe sneller er nieuwe cellen worden aangemaakt die de oude, beschadigde cellen naar boven duwen en doen afsterven, hoe sneller het donkere pigment vervaagt. 

De beste oplossing om die celvernieuwing te stimuleren?

Glycolzuur: Dat is mijn favoriete ingrediënt om de celvernieuwing te versnellen en de donkere vlekjes te doen vervagen. Ondertussen hydrateert het ook je huid! Win-win dus!

Vitamine C: Remt de aanmaak van pigment. 

Mijn favorieten producten met glycolzuur zijn de Glycocure Scrub en de Glycocure Booster! En dat in combinatie met de Vitamine C Emulsie voor de gemengde huid en de Vitamine C dagcrème voor de droge huid. 

Wil jij graag advies om je huidje weer te doen stralen? Boek een kennismakingsverzorging of een videocall.

 

 

Templates-14.png
Templates-14.png