Je bekijkt nu Double cleansing

Double cleansing

Wanneer je al eens door Instagram scrolt of even op YouTube kijkt, is de kans groot dat je het al een keertje hebt zien passeren: Double cleansing. Als je je ooit afvroeg wat het is en of het iets voor jou is dan heb ik goed nieuws, ik leg het je helemaal uit in deze blogpost. 

Wat is double cleansing?

Double cleansing vertaald is dubbel reinigen en dat is exact wat het is! We gaan onze huid twee keer na elkaar reinigen. Ja maar Keshia, ik kan amper tijd maken voor 1 keer. Wel het voordeel is dat je toch al aan je lavabo staat en het je 30secondjes extra kost voor een schonere huid. Misschien toch niet zo een slechte deal! Extra punten voor double cleansing, je hoeft het enkel ’s avonds te doen. Hierdoor is je huid helemaal schoon en kan deze zich echt goed herstellen ‘s nachts

Hoe doe je het? 

Masseer reinigingsolie (cleansing oil) in op de nog droge huid. Je zult zien dat de make-up zicht hecht aan de olie en dat ze zich vermengen. Masseer minimaal 30 seconden in kleine ronddraaiende bewegingen.

Voeg wat water toe. Je zult zien dat textuur nu melkachtig en vloeibaar wordt.

Spoel je gezicht nu goed af met lauwwarm water. Er zou nu geen spoor make-up of SPF meer op je gezicht aanwezig moeten zijn. Zo niet, herhaal dan de oil cleanse eerst nog een keer. Dit kan nodig zijn wanneer je veel (waterproof) make-up droeg met een primer onder en een fixing spray over. 

Dep je gezicht slechts een beetje droog, zodat het lichtvochtig blijft. Neem je normale cleanser en reinig je huid zoals je gewend bent om te doen.

Spoel de huid goed af en dep droog met een propere handdoek, vervolg je routine met je toner, serum, oogcrème, dagcrème, spf, … Wat je ook allemaal al gebruikt. 

Waarom werkt dit? 

Als je geen make-up draagt: Je huid maakt olie (talg aan). Het is een belangrijk laagje! Het houdt je huid soepel en gehydrateerd. We willen natuurlijk niet dat onze huid te veel van deze olie aanmaakt en deze zich opstapelt. Stofdeeltjes en bacteriën vinden het ook heel gemakkelijk zich vast te ‘plakken’ in deze olie. Als je je nog iets herinnert van de Chemie les op school, herinner je je misschien wel dat je olie en water niet met elkaar kan mengen en enkel olie, olie kan afbreken. Wanneer jij dat laagje met water probeert te verwijderen lukt dit enkel met sterk reinigende ingrediënten. Deze gaan je huid uitdrogen en beschadigen. We willen altijd zo mild mogelijk werken op je huid. Beter dus om een olie in de strijd te gooien dan té uitdrogende detergenten. 

Ook als je waterproof make-up draagt is olie de beste optie om dit te verwijderen, omdat dit soort make-up gemaakt is om water te weerstaan. Olie kan dit dus wel afbreken en verwijderen! 

Je Spf product is meestal ook waterresistent en de filters in je zonnecrème verwijder je ook het zachts met een olie.

Olie bij een vette huid?

Ja! Als reiniging dan toch. Een milde reiniger is vaak niet sterk genoeg om het teveel aan olie te kunnen afbreken. Daardoor grijpen velen naar een uitdrogende reiniger, maar deze gaat je huid dan weer té sterk uitdrogen. De reactie van jouw huid is dan meer olie te gaan pompen aangezien deze zich wil beschermen. 

Hoe zit het met micellair water en reinigingsdoekjes? 

Reinigingsdoekjes zijn een absolute no go! Ze maken de make-up niet echt los, je wrijft er gewoon wat af. Vaak bevatten deze ook alcohol die uitdrogen en irriterende bewaarmiddelen om de doekjes vochtig te houden. 

Micellair water kan wel een eerste stap zijn, maar mijn voorkeur gaat wel uit naar olie. 

 

Tot de volgende!