Je bekijkt nu Acne triggers

Acne triggers

Wat zijn triggers? Triggers zijn niet persé de oorzaak van iets, maar kan iets wel uitlokken.

Wanneer je niet gevoelig bent voor onzuiverheden zullen deze dus niet van grote invloed zijn op jouw huid. Maar is je huid geneigd naar acne dan kunnen deze wel extra ontstekingen uitlokken. We gaan er eens enkele bekijken. 

Enkele van deze triggers zijn:

Vet- en suikerrijke voeding stimuleren de aanmaak van het hormoon insuline. Dit hormoon kan onzuiverheden in de hand werken. 

Foute skin care. Wanneer je, goed bedoeld, aan de slag gaat met productjes kan je wel eens meer schade toebrengen. Producten die de huid te sterk uitdrogen stimuleren de aanmaak van meer talg. Raadpleeg altijd een professional.

Medicatie. Antidepressiva bevatten vaak lithium, wat break-outs kan veroorzaken. Bespreek met je dokter wat de impact van medicatie is op jouw huid. Ook anticonceptie kan een trigger zijn. 

Roken. Uit onderzoek blijkt dat roken acne verergert doordat het oxidatieve stress veroorzaakt op de huid en de samenstelling van talg verandert.

Wrijving. Je wil eigenlijk niet weten hoeveel bacteriën, zweet en make-up op je gsm-scherm zitten. Reinig zo vaak mogelijk je scherm.Probeer zoveel mogelijk van je gezicht af te blijven. 

Stress en slaapgebrek. Als je slaapt, herstelt je huid zich. Te weinig slaap geeft je huid niet voldoende tijd dit te doen. Stress stimuleert de aanmaak van hormonen als cortisol en adrenaline.

 

 

Get Productive!-225.png
Get Productive!-225.png

Onzuivere huid kan een enorm frustratiepunt worden. De zoektocht naar de oorzaak en de triggers kan demotiverend zijn. Het kan zoveel zijn. Vandaar dat het zo belangrijk is met iemand te praten, iemand die je huid kan analyseren en jouw vragen kan beantwoorden. Je mag hier echt niet mee blijven zitten. Het doet vaak veel met je zelfvertrouwen. We kopen dan gauw nieuwe schoenen of een nieuw kleedje, maar een paar dagen later is de euforie weer voorbij. 

 Investeren in je huid gaat je echt kunnen vooruithelpen. Waarom zeg ik investeren? 1 behandeling gaat het niet oplossen voor jou. Er is niet zoiets als ‘overnight succes’. Je zal tijd, moeite en wat van je budget moeten investeren. Het is een keuze om ervoor te willen gaan. Ik kan het niet voor jou beslissen, je vriendin kan het niet voor jou doen, je partner kan je niet motiveren, zolang jij niet in je hoofd de knop switcht om het te doen. Het is echt aan jou! Maar ik kan je zeker en vast begeleiden! 

Boek je kennismakingsverzorging en leer je huid kennen!