Je bekijkt nu Motivation post!

Motivation post!

Het duurt maar een minuutje en toch ‘vinden’ we er naar eigen zeggen niet de tijd voor. Tijd is niet echt het probleem, want wie heeft er nu niet een minuutje? Het ‘doen’, de actie, is eerder een struikelblok. Ik ben zelf iemand die moet weten waarom ik iets doe, voor ik het doe. Ik vermoed dat ik hier niet alleen in ben. Wat heeft mij geholpen skin care vol te houden?

Weten waarom

‘Doe de afwas’, helemaal geen zin in. Maar doe je hem niet, dan heb je straks geen propere kommen. ‘Ga met de auto naar de keuring’, echt niet mijn favoriete bezigheid, maar anders krijg ik een boete. Ik kan nog wel even doorgaan, maar jullie snappen wel waar ik naartoe wil. Je doet veel dingen, niet persé omdat je ze leuk vindt, maar omdat je het resultaat of het gevolg snapt! Weten waarom is een goeie start-motivatie. Wanneer je daarna resultaat ziet, dan begin je het al veel leuker te vinden.

Maar ik draag geen make-up, denk je misschien, ik heb reiniging helemaal niet nodig. Well think again! Loop jij ook niet dagelijks buiten rond in de luchtvervuiling, tussen de uitlaatgassen van de auto’s? Of kom je nooit eens een keertje met je handen aan je gezicht? Yup, die bacteriën op je handen zitten nu op je gezicht. Wil je echt ‘s avonds zo je bed in kruipen? Natuurlijk niet! Je hebt het door, we moeten – of we nu willen of niet – ons gezicht reinigen.

Wat gebeurt er als we dit alles niet van ons gezicht afhalen?

OK, we gaan even wat dieper graven, probeer eventjes bij de les te blijven. De optelsom van al het hierboven vermelde zorgt voor extra vrije radialen in onze huid. Vrije wat? Wat zijn vrije radicalen? Deze vallen onze gezonde cellen aan enveroorzaken oxidatieve stress in de cel, een soort explosie. Voor je huid zijn de gevolgen: pigmentvlekken, snellere huidveroudering en zelfs huidkanker. Scary right? Dit willen we absoluut vermijden!

 Je huid herstelt zich, net als je spieren, ’s nachts wanneer je slaapt. Je kan al dit ‘vuil’ op je huid zien als een zware rugzak die je huid meesleurt. Wanneer je wil gaan herstellen moet je deze rugzak nu eenmaal kwijt. Probeer de rugzak af te zetten voordat je de zetel inkruipt. Zo moet je niet wanneer je moe bent nog naar de badkamer strompelen.

Reinigen is starten met een schone lei. Wanneer je met actieve ingrediënten aan de slag wil tegen onzuiverheden of rimpels, dan wil je echt starten met een schone lei. Het heeft absoluut geen nut alles aan te brengen op een huid die niet proper is, het gaat gewoon niet werken. Om de afwas nog maar eens aan te halen (je merkt dat ik dat dus echt niet graag doe), je maakt eerst je vuile bord proper voor je ervan eet. Maak eerst je huid schoon voor je haar voeding, vocht en actieve ingrediënten geeft.

Echt, geef het een kans! Win advies in en let’s get started!