Je bekijkt nu Pre-age is de nieuwe anti-age!

Pre-age is de nieuwe anti-age!

“Wat bedoel je daar nu weer mee”, denk je misschien? Wel, je bent vast wel bekend met het gezegde: beter voorkomen dan genezen’. Aging vermijden of vertragen is makkelijker dan aging oplossen. Ik hou niet zo van stereotypes als: ‘vanaf je 20ste moet je een anti-aging crème smeren’. Alles hangt af van je huidtype en je huidconditie. Wil dit zeggen dat je maar moe afwachten tot de rimpels komen? Nee! We kunnen pre-aging aan de slag! Vandaag heb ik het over hoe je pro-actief aan de slag kunt en wat de voordelen hiervan zijn!

Oorzaken van aging

Enkele oorzaken van lijntjes en rimpels zijn uitdroging en beschadiging van onze collageen- en elastinevezels. Laat dat nu twee zaken zijn die makkelijk te voorkomen zijn! Hoe dan? De basis! Meer hoeft het niet te zijn! Reinig je gelaat zodat je alle onzuiverheden, pollutie en bacteriën van je huid haalt. Zo krijgt je huid (vooral ‘s avonds) de kans zichzelf te herstellen.

Zorg voor een neutrale pH-waarde van je huid en gebruik een dagcrème aangepast aan je huidtype en huidconditie om je huid te voorzien van vocht. Je kan via je dagcrème of een extra serum voor antioxidanten zorgen die het gevecht met de vrije radicalen aangaan. Zo kunnen die je gezonde cellen niet beschadigen! We need them! Antioxidanten stimuleren ook de aanmaak van collageen. Hoe langer we onze machine zelf in gang kunnen houden hoe beter!

Scrubben verwijdert de dode huidcellen. Door deze van je huid af te halen gaat al het vocht je gezonde huidcellen in. Last but not least: vermijd ook beschadiging door het dagelijks gebruik van een SPF!

Waarom niet te vroeg starten met anti-aging?

Anti-age crèmes bevatten vaak zware bestanddelen. Collageen is bijvoorbeeld een heel voedend bestanddeel. Wanneer je nog in je jonge twintiger jaren zit en misschien nog strijdt tegen onzuiverheden, dan zou een ingrediënt als collageen meer nadelen als voordelen kunnen hebben. Door zo lang mogelijk de aanmaak van eigen collageen op gang te houden, des te langer kan je zwaardere, actieve ingrediënten vermijden. Wanneer je ze dan écht nodig hebt, is je huid nog geen gewenning aangegaan met het ingrediënt en gaat het ook daadwerkelijk helpen.

Laat je steeds begeleiden bij het kiezen van de juiste producten! Het is belangrijker dan je denkt.

Tot de volgende!