Je bekijkt nu Maskers

Maskers

Je hebt het wel al eens zien staan in de rekken in de skincare afdeling, maskertjes. Misschien gebruik je het al? Misschien vind je het te veel gedoe of weet je niet welke meerwaarde het jou zou kunnen bieden? Ik ben persoonlijk een masker beginnen toevoegen aan mijn routine toen ik mezelf de tijd gunde. Je kan namelijk altijd bezig zijn of er is altijd wel een werkje dat op je wacht. Maar mezelf even een slow-down momentje gunnen deed veel met men mindset. De mindset van jezelf graag zien en jezelf het waard vinden om deze moment voor jezelf op te eisen. Jaja Keshia, allemaal mooi enzo maar doet het ook echt iets? Wel ik leg het je graag uit.

Soorten maskers

Een masker zet je in als extraatje voor je gezicht. Het is dan ook belangrijk het juiste te kiezen voor je huidtype. Je kan maskers onderverdelen in 3 soorten met elk hun varianten.

1) Een zuiverend masker. Deze worden, eventueel plaatselijk, ingezet op een wat vettere of onzuivere huid. Gaat dit dan al mijn onzuiverheden weghalen? Zo eenvoudig zit het niet in elkaar. Het meest gekende zuiverende masker is een klei masker. Klei absorbeert vet. Groene en zwarte klei zijn de sterkste varianten hierin. Ze nemen het oppervlakkige vet weg, maar kunnen geen poriën gaan uitzuiveren. De ingrediënten van een masker moet door de laag dode huidcellen heen om dan in de porie de ‘talgprop’ op te lossen. Dit kan klei op zich niet. Hiervoor heb je een exfoliërend ingrediënt nodig zoals salicylzuur.

2) Een vocht inbrengend masker. Deze worden ingezet om een vocht- of voedingstekort van de huid aan te vullen. Deze crème maskers zijn meestal dik en sluiten de huid tijdelijk af. Hierdoor warmt je huid op en worden actieve ingrediënten makkelijk opgenomen terwijl het vocht niet kan verdampen.

3) Een vliesmasker. De trend van het moment, sheet masks. Dit is een weefselmasker gedrenkt in actieve ingrediënten. Deze kunnen ook anti-aging werken.

Het meeste halen uit je me-time moment

Je dode huidcellen boosten heeft weinig zin. Je wilt de barrière die in de weg zit graag weg voor je je nieuwe huidcellen kan zuiveren of hydrateren. Mijn ultieme tip is: doe een scrubje voor je een masker legt. Zo gaan alle voedingsstoffen je gezonde cellen in. Zie het wekelijkse momentje als een verplicht rustmoment van 15 minuutjes. Laat ons eerlijk zijn, daar kan iedereen wel tijd voor maken.

Tot de volgende!!