Je bekijkt nu Je zomerhuid

Je zomerhuid

De zomermaanden, we houden ervan. Heerlijk terrasjes doen, vakantie, de zon op je snoet. Maar wat doet de zon met je huid. Sommige merken beterschap, sommige juist niet. Hoe komt dat? Hoe zit het nu eigenlijk?

 Zomersproetjes

Wat zijn sproetjes? Sproetjes is pigment dat wordt uitgelokt door de zon. De zon stimuleert de aanmaak van pigmentkorrels. Als deze aan de oppervlakte verschijnen, krijg je sproetjes. Het is waar dat sommige meer aanleg hebben tot het hebben van sproetjes, maar zonder zon zou je deze nooit aan de oppervlakte zien. Sproetjes, hoe mooi ze ook zijn, zijn dus een duidelijke indicatie dat er zonnecrème gesmeerd moet worden!

Meer of minder puistjes

Sommigen merken beterschap en anderen dan weer niet. Hoe kan dat? Het is waar dat zonnestralen een positieve invloed hebben op het vernietigen van de bacterie die instaat voor ontstekingen. De keerzijde is dat de zon je huid dikker maakt. De aanmaak van deze extra huidcellen kan zorgen voor verstopping. Ook stimuleert de zon de aanmaak van talg om het vochttekort te compenseren. Dit allemaal kan zorgen voor een, tijdelijke, beterschap.

Droge en gevoelige huid

Als je huidbarrière kapot is, dan heb je kans op transepidermaal vochtverlies. Dit is vochtverlies uit je diepe huidlagen. Wanneer je hier te veel van verliest duiken rimpels op. Het vocht dient namelijk om je collageen en elastine vezels soepel te houden. Vul je vocht en voeding aan!

Vrije radicalen

De zon is één van de grootste oorzaken van vrije radicalen. Deze vallen onze gezonde cellen aan. Wanneer dit gebeurd krijgen we oxidatie in onze cellen. Door antioxidanten toe te voegen compenseren we dit. Zo blijven je gezonde cellen gespaard en kunnen ze hun werk doen.

De zon is heerlijk! We kunnen ervan genieten, maar we moeten ons goed beschermen tegen de nadelen. Ga steeds mild te werk en ga niet aan de slag met allerlei pittige ingrediënten. Voor advies mag je me zoals altijd contacteren!

Tot de volgende!