Je bekijkt nu Worden we sneller oud in de stad?

Worden we sneller oud in de stad?

Luchtvervuiling, ozon, smog, pollutie, … deze woorden zijn ons niet vreemd. We horen wekelijks over de stijgende vervuiling in onze steden. Hoe we ook proberen deze te drukken, ze is nu eenmaal aanwezig. Toch wel belangrijk te weten wat dit met onze huid doet. Want wie weet, kan voorkomen!

Wat is het?

Onze huid wordt dag en nacht aangetast door uitlaatgassen, fijn stof, koolstofmonoxide, sigarettenrook, metalen, … Ook binnenhuis is de lucht niet zuiver. Bijvoorbeeld verwarmingstoestellen, haardvuren, schoonmaakproducten, koelingssystemen vervuilen de lucht.

Het beschadigde onze huidbarrière, veroorzaakt rimpels en ontstekingsreacties

Pollutie verhoogt de aanmaak van vrije radicalen in onze huid. Deze vrije radicalen gaan onze gezonde cellen aantasten. Ze veroorzaken oxidatie in onze cellen, een soort van ‘ontploffing’ binnen onze cellen. Rimpels zijn hiervan het gevolg! Vrije radicalen vormen een voortdurende aanval op onze huidbarrière. Als we deze niet beschermen, dan gaan we echte huidproblemen krijgen. Ontstekingen in ons lichaam en onze huid willen we zo veel mogelijk vermijden. We kunnen dit linken aan onzuiverheden, puistjes, rode vlekjes, …

Hoe bescherm ik me?

Je huid ‘s ochtends en ‘s avonds reinigen met een juiste reiniger voor jou huidtype verwijderd de vervuiling die op je huid ligt. Zo vermijd je dat die diep de poriën indringen. Zorg voor een serum en dagcrème die antioxidanten bevatten. Deze gaan de vrije radicalen neutraliseren zodat de gezonde cellen beschermd blijven. Gebruik ook altijd een SPF. De zon is één van de grootste bronnen van vrije radicalen. We willen er niet nog meer!

Tot de volgende!