Je bekijkt nu Serums, dagcrèmes, emulsies,.. Kan je nog volgen?

Serums, dagcrèmes, emulsies,.. Kan je nog volgen?

Let’s be honest! Er zijn zoveel soorten crèmes te vinden. Je wilt uiteraard de juiste vinden. Maar zie je door het bos de bomen nog? Of is het door de bomen het bos? You get the point! Ik dacht bij mezelf, je hoeft helemaal geen chemie of cosmetologie te gaan studeren om te weten of je de juiste crème gebruikt. Daarom maakte ik voor jullie deze handige guide in de wereld van de moisturizers!

Bevochtigers

Bevochtigers voelen heel licht aan. Ze trekken vocht uit de diepere huidlagen naar de bovenste huidlaag. Enkel bevochtigers gebruiken zou op lage termijn nadeling kunnen zijn als je een droge of gevoelige huid hebt. Als dit het geval is, zal je crème ook een verzachter en/of beschermer nodig hebben. Een product met voornamelijk bevochtigers gaat dan weer heel mooi en aangenaam werken bij een vetter huidtype.

 • Butylene glycol

 • Urea

 • Glycerin

 • Hyaluronic acid

 • Alpha Hydroxy acid zoals Glycol

 • Propylene glycol

Verzachters

Verzachters hebben een creamy textuur. Ze helpen in het verzachten en egaal maken van de huid. Ze werken als ‘opvullers’ tussen je cellen, zodat de barstjes in je droge huid weer glad voelen en aan het herstel van je huidbarrière werken.

 • Silicone (Dimethicone, Cyclomethicone)

 • Lanolin

 • Ceramides

 • Rosehip

Beschermers

Dikke olie/wax achtige structuur. Gaan een beschermend laagje op de huid leggen zodat het vocht niet uit je huid kan verdampen. Geven veel comfort bij een hele droge en beschadigde huid.

 • Shea butter

 • Mineral oil

 • Petrolatum

 • Lanolin

 • Cetyl alcohol

Ik ben geen fan van alle ingrediënten die ik hier opsom, maar deze ga je het vaakst terugvinden op je ingrediëntenlijst. Moet je dit nu allemaal onthouden? Neen, absoluut niet! Ik laat jullie gewoon graag zien hoe belangrijk een juiste productsamenstelling is. De juiste samenstelling gaat ervoor zorgen dat je een crème graag gebruikt en dus volhoudt met smeren. Het zorgt er ook voor dat je resultaat hebt van je product. Exact wat je wil dus!

Ben je op zoek naar de juiste producten? Dat mag je me mailen via ‘contact’ en dan help ik jou met alle plezier naar de juiste routine!

Tot de volgende!