Je bekijkt nu Oh Boy

Oh Boy

Mannen en hun huid. Ladies, ga niet lopen. We hebben allemaal vrienden, familieleden of een partner. En zonder iedereen over dezelfde kam te scheren, maar mannen zijn in het algemeen minder geïnteresseerd in skincare. Even een applausje voor the men die wel het belang inzien van een goede huidverzorging. Ik ben er zeker van dat je jezelf of iemand gaat kunnen helpen met deze blogpost. I’ll explain you why.

Een mannenhuid krijgt minder snel rimpels dan wij dames.

What, what? Yep, een mannenhuid heeft meer collageen en elastine dan een vrouwenhuid. Hierdoor is hun huid 20% – 30% dikker. Nog niet te hard juichen boys! Mannen hebben dan misschien wel minder snel rimpels, ze hebben wel een hogere talgproductie en grotere poriën. Hierdoor zijn jullie gevoeliger voor onzuiverheden en zullen jullie iets sneller zweten. Het zweten kan dan weer de huid uitdrogen. Wat ik zelf vaak opmerk hier in het schoonheidsinstituut zijn mannen met een slechte huidbarrière, vochttekort en onzuiverheden. Het verwijderen van de onzuiverheden is ook enorm moeilijk als de bovenste huidlaag uitgedroogd is, want dat laat je huid niet toe. De producten van je partner gebruiken is geen optie. We moeten jouw verzorging op jouw huid afstemmen.

Waarom de moeite doen?

Stel jezelf even de vraag: “Waarom kies ik bepaalde kledij of schoenen uit als ik ergens heen ga? Neem ik een douche, scheer mezelf en leg men haren in de plooi?” Kan een belangrijk gesprek zijn met een klant, een gezellig etentje, of een avond uit met vrienden. Waarom? Omdat je het fijn vindt goed en verzorgd voor te komen, ja? Even een psychologisch feitje. 30 seconden, in 30 seconden heeft iemand een eerste indruk van je. Als je voor je job met anderen in aanraking komt, deze iets moet verkopen, adviseren of soortelijk, dan zal een groot deel van je succes afhangen van die eerste 30 seconden. Let’s make a good impression! Voor mensen een blik werken op je kledij, kijken ze naar je gezicht!

Misschien heb je helemaal geen bureaujob of rechtstreeks contact met klanten, maar werk je bijvoorbeeld buiten. Dan staat je huid elke dag bloot aan de zon, wind, luchtvervuiling, uitlaatgassen,… Deze zijn dagelijks een aanval op je huid en je huidbarrière. Als je je huid niet gaat verzorgen, dan ga je de gevolgen merken sooner or later. Of je nu ‘wilt’ of niet, je moet doen aan skincare.

Scheren is een enorme belasting voor je reeds zwakke huidbarrière. Het juist verzorgen van je huid vermijdt gevoelige huid na het scheren. Veel aftershaves bevatten alcohol en drogen uit. Als je nadien niet gaat hydrateren, ben je echt niet goed bezig. Met het juist verzorgen van de huid ga je ook ingegroeide haartjes en ontstekingen vermijden, egaler bruinen en minder snel verouderen.

Geen 20 potjes alstublieft

Ik begrijp 100% dat als je nu ‘niks’ van huidverzorging doet, je er wat sceptisch tegen aankijkt. Maar de moderne tijd waarin we leven laat echt wel toe dat mannen zich fatsoenlijk verzorgen. We ladies like it, als een man zich verzorgt. Ik ga jou ook nooit overweldigen. We bekijken samen wat jouw huid nodig heeft, wat jouw basis is. Ik leg je uit waarom (motivatie). Ik geef je ook tips om alles zo snel en efficiënt mogelijk te doen. En eerlijk vanaf je het verschil voelt aan je huid gaat het vanzelf!

Tot de volgende!