Je bekijkt nu OH NEE!!! IS DAT EEN RIMPEL?

OH NEE!!! IS DAT EEN RIMPEL?

Misschien herinner je nog wel de exacte moment dat je voor de spiegel stond, jezelf aankeek, wat dichterbij kwam, om dan weer achteruit te deinzen. ‘Zie ik dat nu goed?’, dacht je misschien bij jezelf. Je eerste rimpel. Lachrimpeltjes, het klinkt zo onschuldig. Tof, nee ik vind het helemaal niet tof! Maar ja, het hoort er nu eenmaal bij. Is dat zo?

Wanneer krijg je rimpels?

‘Leeftijd uiteraard’, denk je meteen. En voor een stuk heb je gelijk. Je leeftijd speelt een belangrijke rol! Hoe ouder we worden, hoe meer onze huid aftakelt. Op je 25? Op je 30? 35 misschien? Het is bij elke persoon verschillend. Hoe komt het dat we met ouder worden rimpels krijgen. Het is onze celvernieuwing. Ons fabriek gaat minder goed draaien. Nieuwe jonge, gezonde cellen zien er fris uit, glowy zoals we wel eens zeggen en de huid staat ‘plump’ door een goede vochtbalans. Onze cellen vernieuwen zich, in onze jonge jaren, om de 28 dagen. De ‘dode’ huidcellen maken plaats voor nieuwe. Naarmate we ouder worden vertraagt dit proces zich. Je huid maakt minder vlot nieuwe cellen aan en ontdoet zich ook moeilijker van de oude. Een doffe uitstraling is daarbij vaak het gevolg. Onze collageen en elastine vezels zijn normaal beweeglijk en soepel. Door de jaren heen krijgen ze te maken met vrije radicalen die veroorzaakt worden door de zon, pollutie, stress, roken en alcohol. Suikerrijke voeding heeft gemaakt dat deze vezels letterlijk zijn versuikerd en breken. De vezels verliezen hun elasticiteit.

De eerste lijntjes zijn vaak goed aan te pakken

Eerste lijntjes zijn vaak te wijden aan vochttekort. Onze huid krijgt het met ouder worden moeilijker een goede vochtbalans te behouden. Ook zijn de eerste rimpels dynamische en statische rimpels. Dynamische rimpels ontstaan tijdens het onbewust aanspannen van bepaalde gelaatsspieren vlak onder de huid. Dit leidt tot ontstaan van statische rimpels zoals voorhoofdsrimpels, groeven tussen de wenkbrauwen en kraaienpootjes. Deze zijn met de juiste ingrediënten in je crème weer ‘op te vullen’ van binnen naar buiten. Goede ingrediënten stimuleren ook de celcommunicatie en aanmaak van collageen.

 - Zes belangrijke tips om lijntjes te voorkomen en ze aan te pakken.

Ok, hoe doe ik dat nu praktisch?

We beginnen zo als altijd met een goede reiniging! Door onze huid te ontdoen van de make-up, bacteriën en pollutie is ze in staat werkzame ingrediënten op te nemen. Doe 1 a 2 keer per week een scrub om de dode huidcellen te verwijderen. Bereid je huid voor met een pre-serum (of activator genoemd). Deze sterkt de huidbarrière met Niacinamide en stimuleert de huidlagen om de werkzame stoffen van je serum en dagcrème op te nemen. Kies voor een serum en dagcrème met stoffen zoals antioxidanten, peptiden, Hyaluron, ceramides,… Als laatste stap, bescherm je huid tegen UV schade. Gebruik een SPF50 met UVA+++ op je gelaat.

Vragen? Shoot!