Je bekijkt nu SELFCARE FOR BEGINNERS

SELFCARE FOR BEGINNERS

Of je nu een selfcare beginner of al een pro bent, de voorbije week was een woelige week voor ons allemaal. Het raakt ons. Misschien ben je een zelfstandige die de zaak heeft moeten sluiten. Misschien kan je van thuis uit werken, nu ja zolang er nog genoeg werk is natuurlijk. Misschien kan je wel nog naar het werk, maar heb je daarbovenop de zorg voor de kinderen en het gevoel in sneltempo tot leerkracht gebombardeerd te zijn. Werk je in de zorg en draai je overuren waarvan je eigelijk een jaar op vakantie zou kunnen gaan?

We hebben misschien meer tijd of misschien juist niet. Ik ga mijn easy tips met je delen om voor jezelf en je huid te zorgen tijdens deze crazy periode. Want stress, geloof me, dat is nefast voor je huid.

To all the parents out there

Als je je in één van bovenstaande situaties kunt vinden dan ben ik er zeker van dat, wanneer de kids ‘s avonds bed in liggen je eindelijk een me-time momentje wil. Ik werk zelf dat alle ‘alleen tijd’ bijna wegvalt nu. Je wil de zetel inploffen met een snackje en een glaasje (Ik hoop dat ik hier niet alleen in ben, anders is dit nogal akaward) I get it! En ook helemaal terecht en verdiend! Misschien kan je samen met de kids of tieners (afhankelijk van de leeftijd natuurlijk) een basis stappen plannetje volgen. Gebruik bij kinderen super milde producten. Het voordeel is niet alleen mama of papa ‘proper’ zijn, maar ook de kids leren dat huidverzorging belangrijk is.

Wat als je de motivatie niet vindt?

Je hele activiteiten kalender is geschrapt. Je zit misschien net wat vaker op de sofa dan standaard. Uitslapen? Heerlijk, doe maar elke dag! Herkenbaar? De kans is reëel. Van niks (of toch veel minder) doen word je niet bepaald vrolijk en gemotiveerd. Maak voor jezelf een morning routine. Sta elke dag om het zelfde uur op (en nee dat hoeft niet om 6uur te zijn) en ga ook niet te laat slapen (die serie staat morgen nog op netflix, komt goed). First things first! Waar word je gelukkig van? Een douche? muziek? Koffie? Wat het ook mag zijn, steek ze in u ‘fixed morning routine’. Door je ochtend met happy vibes te starten, is de kans net iets groter dat je de ‘goesting’ vindt om even voor je huid te zorgen, je de ‘mama/papa roepende’ kinderen beter de baas kunt en dat je productief gaat wezen.

Drukker dan druk

Het zou ook kunnen dat jou dagen net propvol zitten deze weken, je extra uren op de job moet doorbrengen en je de zorg hebt voor anderen. Aan jullie mijn warme oproep, zorg ook voor jezelf. Het gezegde wordt wel eens aangehaald : ‘You can’t pour from an empty cup’. Als jij leeg of ‘op’ geraakt ,dan kan je niet meer zorgen voor anderen. Doe je skincare misschien voornamelijk in de douche ‘saves you time’. Reinigen als je gezicht al nat is van de douche, neemt nog geen minuut in beslag. Scrub wanneer je conditioner inwerkt in je haren… Meer dan ooit moet je voor jezelf zorgen.

Er is zoveel onzekerheid gaande, meer dan ooit moeten we voor onszelf en elkaar zorgen. We hebben geen controle over wat er allemaal gebeurd. Maar we hebben wel controle over hoe we er mee omgaan. Zoek je 5 minuutjes, stel een ochtend routine op, teach them young how to selfcare. Wat je situatie ook is. I’m proud of you.

Veel liefs, Keshia