Je bekijkt nu WHAT IS GLYCOL ACID?

WHAT IS GLYCOL ACID?

Glycolzuur, doet de naam op zich je al allerlei horror beelden voor de geest halen? Het woordje ‘zuur’ kan niet veel goed voorspellen, denk je misschien? Toch wel! Glycolzuur is namelijk het stabielste AHA zuur (alfa hydroxyzuur) en heeft vele voordelen voor de huid. Het kan worden verkregen uit suikerbiet of synthetisch worden nagemaakt door allerlei ingewikkelde chemische bewerkingen. Glycolzuur heeft kleinere moleculen dan vele andere fruitzuren en dringt daardoor beter de huid in en gaat ook dieper de huid in. Ideaal toch?

Eerder een vriend dan een vijand

Glycolzuur word in de cosmetica gebruikt bij onder andere een chemische peeling. Hiermee worden rimpeltjes en ander onvolmaaktheden weggewerkt. Glycolzuur zorgt voor het verwijderen van dode huidcellen, het ‘exfolieert’ de huid. Het lost ‘lijmachtige’ substanties op die de dode huidcellen vast houden. Vanaf 30 jaar word het moeilijker zelf de dode huidcellen kwijt te geraken. Doordat deze zich opstapelen krijg je een doffe huid. Niet bepaald de look waar we voor gaan, right?

Last van zwarte puntjes? Glycolzuur!

Doordat de dode huidcellen verwijderd worden krijgt glycolzuur ook de kans op je zwarte puntjes te werken. Glycolzuur werkt mooi op een droge huid. Als de concentratie hoog genoeg is, zoals bij een instituut behandeling, zal het zuur ook mooi werken op het boosten van collageen, verfijnen van poriën en het verlichten van pigmentvlekken. Heb je een gemengde of vette huid met onzuiverheden dan ben je meer gebaat bij Salisylzuur. Meer daar over binnenkort.

Glycolzuur en je geliefde zonnenstralen

Wanneer je peelings met glycolzuur ondergaat is het belangrijk een UV-block te gebruiken. Door het verwijderen van de bovenste laag dode huidcellen is de huid gevoeliger voor de zon. Peelings zullen dus ook enkel in de herfst/winter periode worden gedaan.

Hoe nu aan de slag?

Ready for a glowy skin? Start dan met een peeling kuur. 4 behandelingen, telkens om de 2weken is je kickstart. Daarna onderhoud je de mooie effecten met je thuisgebruik. 1keer in de week doe je een thuis peeling met (een lagere dosis) Glycol. Werk je echt op pigmentatie dan is een exfoliërende melk die je met een watje na je reiniging aanbrengt ook een must. Zoals ik al aanhaalde doe ik geen chemische peelings in de zomer dus start op tijd met je kuur! Ongeacht of je een vette of droge huid hebt, we passen de peelings steeds aan je huidbehoefte aan. Maak gerust even een afspraakje voor een intake en dan kijken we samen wat voor mooie dingen we kunnen doen voor je huid. Vragen mag je me altijd mailen.

Tot de volgende!